ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ LASIK

1. Αφαιρέστε τους μαλακούς φακούς επαφής για τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την επέμβαση. Μαλακοί τορικοί, σκληροί, ημίσκληροι, πρέπει να αφαιρεθούν τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν την επέμβαση, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που τους χρησιμοποιείτε και το τι έχει αποφασίσει ο γιατρός σας. Κατά το διάστημα αυτό θα κάνετε χρήση κολλυρίου φυσιολογικών δακρύων.

2. Αποφύγετε την καφεϊνη και το αλκοόλ για 24 ώρες πριν την επέμβαση. Αυτές οι ουσίες μπορούν να επηρεάσουν τη διάμετρο της κόρης και να διαταράξουν τον ύπνο σας.

3. Φροντίστε να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την επέμβαση.

4. Ντυθείτε άνετα και ζεστά γιατί συνήθως η θερμοκρασία στην αίθουσα του Laser είναι χαμηλή. Αποφύγετε τα μάλλινα και χνουδωτά ρούχα.

5. Εάν νοιώθετε ότι χρειάζεστε κάποιο φάρμακο για να χαλαρώσετε μπορείτε να το ζητήσετε στο κέντρο μας εκ των προτέρων.

6. Υπολογίστε ότι θα είστε στο κέντρο περίπου για 2 ώρες την ημέρα της επέμβασης.

7. Μην μακιγιαριστείτε την προηγούμενη καθώς και την ίδια μέρα της επέμβασης. Καθαρίστε τα μάτια σας καλά (βλέφαρα, φρύδια).

8. Φροντίστε να έχετε μαζί σας την ημέρα της επέμβασης γυαλιά ηλίου.

9. Προσπαθείστε να είστε ακριβείς στην ώρα προσέλευσής στο κέντρο, αλλά να έχετε υπόψην ότι υπάρχει περίπτωση αναμονής ανάλογα με τη ροή των χειρουργείων.

10. Φροντίστε να συνοδεύεστε από κάποιον που θα μπορέσει να σας οδηγήσει προς και από το κέντρο την ημέρα της επέμβασης. Το ίδιο ισχύει και για την πρώτη μετεγχειρητική σας επίσκεψη.

11. Οι οικονομικές σας υποχρεώσεις απέναντι στο κέντρο θα ρυθμιστούν την ημέρα της επέμβασης.